Geschiedenis

 De geschiedenis van de firma P.N Slagter

Het bedrijf is ontstaan zoals vele bedrijven in de regio West-Friesland, van oudsher een echt familie bedrijf. Opa Bas en overgroot opa Arend teelden al vele producten op de akkers, heel in het begin voor eigen levensbehoefte.
Naarmate de tijd vorderde werden de groenten die over waren verkocht of geruild voor andere goederen. Vader piet bouwde diverse soorten groenten, in de jaren 70 was het bedrijf zelfs een gespecialiseerd poot aardappelen bedrijf.
Daarnaast werden er producten zoals: rode kool, bieten, wortelen, uien, bloemkool, tulpen en irissen geteeld en gekweekt. Na het fantastische jaar 1976 heeft Piet besloten om een schuur te bouwen voor de opslag van bieten, wortelen, uien en pootaardappelen. Het was een grote investering maar tot de dag van vandaag hebben we hier nog profijt van. Eind jaren 70 kwamen de zoons Bas en Nico het bedrijf versterken. Van de vele producten werd afscheid genomen en andere producten werden weer uitgeprobeerd. Onder andere: broccoli, prei, zomer rode kool en bloemen.

In de jaren 80 werd het voor ons duidelijk dat we ons moesten gaan specialiseren. Dat was het moment waarop we hebben besloten om alleen nog bloemkool te gaan telen. In januari 1987 is Ton de 3e zoon ook toegetreden in het bedrijf, vader Piet is om gezondheid redenen gestopt in het bedrijf. Het bedrijf heeft sindsdien ook de naam gekregen die het nu nog steeds heeft Fa P.N Slagter de naam van vader Piet. Het bedrijf was al die jaren aangesloten bij de Greenery dit is een grote organisatie in de groente en fruit. Na een aantal jaren van onenigheid met deze organisatie heeft het bedrijf besloten om zelf de afzet in handen te nemen. Tot op de dag vandaag is dit een goede beslissing geweest.

In 2001 heeft het bedrijf nog een grote investering gedaan, een grote aanbouw. Deze loods voldoet nog steeds aan de eisen en doet dat nog zeker een aantal jaar. Verlaad capaciteit, koeling, dockshelter en een kantine met kantoor ruimte. Dit was ook nodig om zo de producten zo vers mogelijk bij de klant te kunnen afleveren. Onze klanten komen bijna allemaal het product ophalen met vrachtwagens. Na een aantal jaar heeft nog een tuinder zich bij ons aangesloten. Wij verkopen voor dit bedrijf ook hun bloemkool hun lossen alle producten bij ons en wij verkopen en verladen dit weer. Hierdoor kunnen we een grotere afzetmarkt bevoorraden. Dit bedrijf is ook weggegaan bij de Greenery vanwege dezelfde onenigheid als ons. Door zich bij ons aan te sluiten heeft dit bedrijf een hele goede stap gemaakt in de ontwikkeling van het bedrijf.

Wij proberen de allerbeste kwaliteit te leveren aan onze klanten.
Om die kwaliteit te realiseren gaat er hier een heel proces aan vooraf.
Het begint al met de landbewerking voor het planten van het product.
En dan nog de groeicyclus waarbij je moet denken aan: beregenen, gewasbescherming, schoffelen en wildbeheer. Wij proberen op een zo natuur vriendelijke manier ons product te telen. Wij spuiten daarom ook alleen als het echt nodig is, dus niet van te voren. Ook onze organisatie binnen het bedrijf heeft onze aandacht. Zo is er in de loop der jaren een taakverdeling ontstaan en komen er door de nieuwe ontwikkelingen bijna elk jaar nieuwe taken bij die dan ook weer verdeeld moeten worden. Hiervoor worden dan ook weer nieuwe mensen voor aangenomen.

Doordat wij elk jaar groeien in oppervlakte en product is het ook belangrijk dat onze afzet markt groeit. Dit is ook een van de redenen waarom klantenrelaties hoog bij ons in het vaandel staan. Wij vinden het belangrijk om een goede relatie te hebben met onze klanten zodat we goede afspraken kunnen maken en op een goeie manier kunnen samen werken.

Ook de nieuwe generatie staat alweer te popelen om het bedrijf te kunnen versterken. Er zijn vanaf 2011 nog twee firmanten bij gekomen dit zijn Pe Slagter (zoon van Bas) en Koos Slagter ( zoon van Nico). In 2013 is Kees Slagter (zoon van Bas) ook toegetreden tot de firma. in 2018 zijn Ruud Slagter ( zoon van Nico) en Paul Slagter ( Zoon van Nico ) toegetreden. De 5 jonge firmanten hebben de dagelijkse leiding met steun en advies van de oudere generatie.

In maart 2019 is ons pension voor seizoenarbeiders in gebruik genomen. We hebben geïnvesteerd in een duurzaam gebouw om huisvesting te voorzien voor arbeidsmigranten. In 2021 wordt de nieuwe bedrijfshal van 4600m2 in gebruik genomen. Deze hal is op de zelfde locatie gebouwd als de andere 2 panden. Zo is de ontwikkeling van ons bedrijf te zien aan de hand van de gebouwen die iedere generatie gebouwd heeft.